Дсес искам да ви споделя една рецепта на която попаднах в интернет. Това е един страхотен сладкиш. Оригинала на рецептата е на Ваня Джорджевич и може да я намерите тук
Продукти за блата тава 28 см.:
6 жълтъка
240гр. захар
200мл.прясно мляко
100мл.олио
120гр.брашно
3с.л.какао
1 бакпулвер
1 ванилия
Продукти за крема:
6 белтъка
200гр.захар
Продукти за сиропа в крема:
200гр.захар
4с.л.вода
За глазура:
100гр.шоколад
2-3с.л.олио
Приготвяне:
Всички продукти за блата се поставят в купа и се разбиват до пълното им хомогенизиране. Изсипете сместа в намазнена форма за торта 28см. и печете в загрята на 200С фурна. За крема разбийте белтъците със захарта на сняг. За сиропа поставете захарта и водата в съд на котлона. Щом сиропа заври намалете котлона и оставете още няколко минути. Готовия сироп сипете на тънка струйка към белтъците при непрекъснато бъркане с миксер. Извадете гатавият блат и изсипете белтъчната смес. Върнете го във фурната за още 10 минути, но я намалете на 150С. След като сладкиша е готов го залейте още топъл с разтопения шоколад и го нарежете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар